Autorijles

Autorijles op maat

Rijles_Verkeersschool_StammersHet belangrijkste van autorijles is dat je een goede verkeersdeelnemer wordt. Ik leer je graag hoe je veilig, verantwoord én met plezier de weg op gaat en natuurlijk ook weer veilig thuiskomt.   Elke les is maatwerk, want iedereen is anders. Je gaat rijexamen doen als je er kláár voor bent, niet omdat je 30, 40 of 50 lessen hebt gehad.

Als je 16,5 jaar bent kun je beginnen met autorijles. Examen kun je doen vanaf je 17-de verjaardag.

Je kunt de lessen volgen in Dirkshorn, Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Langedijk, Schagen, Alkmaar en Heerhugowaard. Woon je net daarbuiten? Dat hoeft geen probleem te zijn; neem contact op voor de mogelijkheden.Proefles

Je carrière als automobilist begint met een gratis proefles van 60 minuten waarin we met elkaar kennis maken en een inschatting maken hoeveel lessen je nodig zult hebben om uiteindelijk te slagen voor het rijexamen. Je lest in een Renault Clio schakel-auto. Lessen in een automaat is niet mogelijk.

De autorijlessen

Een standaard les duurt 90 minuten en je wordt thuis – of op een andere afgesproken plek binnen mijn lesgebied, bijvoorbeeld bij school, werkplek of een station – opgehaald. De duur van de les is in overleg aan te passen.

De theorie

Theorieles Verkeersschool StammersNaast gas geven, schakelen, remmen, achteruitrijden en invoegen moet je ook weten wat al die verkeersborden betekenen. Of wanneer je voorrang verleent of krijgt. Dat noemen we de ’theorie’ van het autorijden.  Je kunt bij mij terecht voor informatie over lesboeken, oefenexamens en theorielessen.

Logisch: pas als je het theorie-examen hebt gehaald kun je rij-examen doen.

Examen

Tijdens de opleiding houd ik jouw vorderingen bij op een leskaart. Ook kan ik inschatten of je een Tussen Tijds Toets-examen (TTT) af kunt leggen. Een  TTT is een proefexamen waarbij je kunt ervaren hoe het echte examen in zijn werk gaat. Als je proefexamen goed gaat, kun je vrijstelling krijgen voor bijzondere verrichtingen tijdens het echte CBR rij-examen.

Tarieven Verkeersschool Stammers

TARIEVEN