Motorrijles in Dirkshorn, Warmenhuizen en Tuitjenhorn

Met motorrijles van Verkeersschool Stammers ligt de wereld buiten Dirkshorn, Warmenhuizen en Tuitjenhorn straks ook aan je voeten. Met de motor naar je werk, op vakantie of op avontuur: jij gaat je motor perfect beheersen! Dat wordt straks genieten!

Motorrijles_Verkeersschool_Stammers

Een goede opleiding is de basis voor een goede motorrijder. De vorderingen worden bijgehouden op een leskaart en de instructeur begeleidt de leerling in het tempo dat hij/zij aan kan en zorgt voor een prettige ontspannen sfeer.

In een gratis, vrijblijvende proefles van een uur leggen we de basisbediening van de motorfiets uit en kun je ervaren wat je te wachten staat. Klik hier om je in te schrijven.

De motorrijles krijg je van een KNMV-gediplomeerd instructeur. In het filmpje zie je onze werkwijze. Heb je je rijbewijs, maar wil je net dat beetje meer? Volg dan onze motortraining.

TARIEVEN

Motorrijbewijs categorieën

Rijbewijs A1

Lichte motor125 cc – maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)

Les vanaf 17jr, Praktijkexamens vanaf 18jr

Rijbewijs A2

Middelzware motor – maximaal vermogen van 35 kW

Les vanaf 20jr (doorstromer vanaf 19jr A1-A2). Praktijkexamens vanaf 20jr (doorstromer 2jaar in bezit A1 rijbewijs)

Rijbewijs A

Zware motor – onbeperkt vermogen

Les vanaf 21jr. Praktijkexamens vanaf 24jr of 22jr (doorstromer na2 jr. in bezit te zijn van A2 rijbewijs) of 21jr (Code 80) *

*Code 80 Rijbewijs =     Onbeperkt vermogen 3-wielige motorfiets.

A2 2-wielige motorfiets (A2 beperking vervalt automatisch na 2jr of als de leeftijd van 24jr is bereikt (welk het eerst bereikt is.))

Veiligheid en motorkleding:

Je lest in blokken van 1,5 uur en we starten vanaf de Verkeersschool in Dirkshorn. Het inplannen van de lessen doe je in overleg met de instructeur. Er wordt uitsluitend gelest in volledige motoruitrusting (helm, jas, broek en handschoenen).

Het gebruik van eigen kleding/helm is toegestaan, maar het moet echt motorkleding zijn en de helm moet ECE goedgekeurd zijn. Graag eigen schoenen dragen; deze moeten stevig zijn en minimaal de enkels bedekken. Motorkleding/helmen zijn op de rijschool gratis te leen. Deze bestaan uit gangbare confectie maten (S, M, L, XL en XXL)Het is ook aanbevolen om gehoorbescherming te dragen tijdens het motorrijden. Hier moet de kandidaat zelf voor zorgen.

Rij-examen doen met de motor

Voor het AVB-examen is gemiddeld 12 uur les nodig en voor het AVD-examen een uur of 10. Voor het AVB-examen is het niet nodig om geslaagd te zijn voor het theorie-examen mits je in bezit bent van een Nederlands auto(B) rijbewijs. Dit toon je voor aanvang van het AVB-examen.

Categorie A Voertuigbeheersing (AVB)

Dit examen duurt 20 min. en er worden 7 van de 12 bijzondere verrichtingen uitgevoerd:

 • Achteruitparkeren
 • Stapvoets rijden
 • Snelle slalom
 • Langzame slalom 
 • Precisiestop
 • Stopproef
 • Vertragingsproef
 • Wegrijden uit parkeervak
 • Halve draai links/rechts
 • Denkbeeldige acht
 • Uitwijkoefening
 • Noodstop            
Motorrij-examen AVD

Categorie A Verkeersdeelneming (AVD)

Dit examen duurt 55min. Je maakt kennis met de examinator en hij/zij checkt het identiteitsbewijs. Na een korte uitleg over het verloop van het examen stelt men een paar vragen over de motorfiets. Denk hierbij aan controle punten als banden, remmen, lichten etc.. Daarna maak je je klaar voor de examenrit. Deze duurt 35min en de examinator volgt met zijn auto. De instructeur zit ook in de auto en geeft de opdrachten van de examinator door via een portofoon. De examinator kijkt of je het motorrijden voldoende beheerst in het verkeer. Denk aan positie, snelheid, kijkgedrag, risico herkenning, verkeersregels toepassing etc.. Na afloop van de rit krijg je meteen te horen of je geslaagd bent.

(Om deel te nemen aan dit examen is een motortheorie-examen met een voldoende resultaat nodig)

Doorstromers A1-A2 en A2-A

Deze bestaat uit x1 een AVD ‘aanvullend’ examen. Het verloopt hetzelfde als het gewone AVD-examen, maar tijdens de rit voer je 2 van deze bijzondere verrichtingen uit:

 • Stapvoets rijden
 • Lopen en parkeren
 • Wegrijden uit een parkeervak
 • Of de halve-draai

Gezondheidsverklaring

Alleen met een gezondheidsverklaring kun je het AVD-examen doen ( Ook de aanvullende). De verklaring vul je in op www.cbr.nl (De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de pakket tarieven)

De theorie

Het motortheorie-examen bestaat uit 50 ja/nee of invul vragen. Heb je er minimaal 44 goed, dan ben je geslaagd. Je kunt gratis een motortheorie set lenen van de Verkeersschool. Het theorie-examen plan je op www.cbr.nl (De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de pakket tarieven)

Motorrijden met vrienden